Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin 24h kuluessa!

Huollot, pesut ja vuototarkistukset

Meiltä kannattaa kysyä ihan kaikkea lämmitysjärjestelmiin liittyvää. Teemme myös mittavia energiaremontteja sekä esimerkiksi olemassa olevien järjestelmien päivityksiä.

Hyvänä esimerkkinä on asiakas, joka lisää vesipatteritaloon ilmalämpöpumpun ja haluaa optimoida lämpöpumpun tehon, niin päivitämme vanhat patteriventtiilit ja vaihdamme vanhat mekaaniset termostaatit wifi-ohjattuihin, tarkkoihin termostaatteihin. Ota rohkeasti yhteyttä yhteydenottolomakkeella, ”tyhmiä” kysymyksiä ei ole olemassakaan. 

Kylmälaitteiden omistajien lakisääteiset velvoitteet

Omistajan kannattaa solmia laitteen huollosta asiallinen huoltosopimus kylmäliikkeen kanssa.

Myös lainsäätäjä on pyrkinyt varmistamaan, että jäähdytyslaitteet toimivat turvallisesti, ympäristöä ja käyttäjiä vahingoittamatta. Säädökset asettavat velvoitteita jäähdytyslaitteiden omistajille tai haltijoille, joiden vastuulla on siis huolehtia, että esimerkiksi säädöksissä edellytetyt tarkastukset tulevat asianmukaisesti tehdyksi. Toteutumista myös valvotaan ja sanktiotkin on määritelty.

Vuototarkastukset

Fluorattuja kasvihuonekaasuja, F-kaasuja sisältävien, kiinteästi asennettujen jäähdytyslaitteiden omistajan tai haltijan on pidettävä huoli, että laite tarkastetaan määrävälein vuotojen varalta. Uuden F-kaasuasetuksen (EU 517/2014) mukanaan tuoma muutos on, että tarkastusväli määräytyy kylmäaineen ilmastoa lämmittävän vaikutuksen perusteella. Vuototarkastustiheyteen vaikuttaa siis sekä laitteen sisältämän kylmäaineen määrä että aineen ilmastoa lämmittävä vaikutus. Edellisen F-kaasuasetuksen ajalta ehkä mieleen jääneet kolmen kilon rajat eivät siis enää pidä paikkaansa. Esimerkiksi R410A-kylmäaineella 2,39 kg:n täytöksellä tarkastusväli on 12 kk. Tarkastusväli pitenee kaksinkertaiseksi, jos laitteessa on vuotojen havaitsemisjärjestelmä.

Teemme vuototarkastukset kaikkiin alle 3 kg järjestelmiin. Tilaa tarkastus yhteydenottolomakkeella »

Ilmalämpöpumppujen pesu ja huolto

Ohjeiden mukaan sekä ilmalämpöpumpun suodatin sekä sisäyksikön kennon pinta tulisi imuroida säännöllisesti, mielellään kerran kuukaudessa. Imuroimisen lisäksi sisäkenno tulisi pestä ilmalämpöpumpulle tarkoitetulla aineella laitteen käytön aktiivisuuden mukaan 1–2 vuoden välein. Laitosta ei kuitenkaan kannata alkaa puhdistaa itsenäisesti, ellei tiedä varmaksi, mitä on tekemässä. Oikeaoppinen puhdistus on ammattilaisen työtä. Muistutamme, että säännöllisellä puhdistuksella kone on pitkäikäinen. Jos kone on päässyt oikein huonoon kuntoon, joudutaan usein tekemään osien tai jopa koko laitteen vaihtamista. Ilmalämpöpumppu on laitos, joka kestää vähintään 10 vuotta paikallaan. Tilaa lämpöpumpullesi tehokas syväpuhdistus. Erityisesti keväisin siitepölyaikaan ilmalämpöpumpun huolto ja pesu on tarpeen sisäilman laadun ylläpitämiseksi. Koska ilmalämpöpumppu kierrättää sisäilmaa, pöly ja epäpuhtaudet on puhdistettava säännöllisesti, etteivät ne keräänny suodattimiin ja höyrystinpatteriin.

logo logoMitsubishi logo

logo

Uudenmaan Kylmäpojat

benjamin@uukoopee.fi
0500 495 838

Postiosoite (ei käyntiä):
Seulatie 5B, 04360 Tuusula

Copyright © 2024 Three Islands Finland Oy